Verbrandingstemperatuur onder de 800 graden: afvalovenNee vraagt provincie op te treden tegen overtreding Omrin

Op 12 maart heeft de Harlinger Courant tijdens een bezoek aan de afvaloven geconstateerd dat op 12 februari jl. de verbrandingstemperatuur tot beneden de 800 graden Celcius was gezakt. Het heeft 8 uur geduurd totdat de temperatuur weer boven de duizend graden zat, de temperatuur waarbij er een volledige verbranding is.

Het zakken beneden de 850 graden is in strijd met punt 2 van artikel 50 van de Richtlijn Industriële Emissies waarin staat dat: “Afvalverbrandingsinstallaties worden zodanig ontworpen, uitgerust, gebouwd en geëxploiteerd dat, zelfs in de meest ongunstige omstandigheden, het bij de verbranding ontstane gas na de laatste toevoer van verbrandingslucht op beheerste en homogene wijze verhit wordt tot een temperatuur van ten minste 850 graden Celcius gedurende ten minste twee seconden.

Als de temperatuur onder de 850 graden komt kunnen er dioxines ontstaan. De kans is ook erg groot dat er op 12 februari dioxines zijn vrijgekomen. Vooral omdat het 8 uur duurde voordat er weer een volledige verbranding was.

De stichting heeft de provincie via een Handhavingsverzoek gevraagd op te treden tegen Omrin.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.