Toxicowatch: “overheid zaait onterecht paniek in Nederland. Dioxine-eieren Harlinger probleem”

Toxicowatch, de stichting die in opdracht van Frisse Wind Harlingen onderzoek deed naar dioxinevervuiling in Harlingen, vindt dat de overheid onterecht paniek zaait. De RIVM en GGD meldden naar aanleiding van een second opinion onderzoek naar dioxinen om in heel Nederland onderzoek te gaan doen bij hobbykippenhouders. De RIVM en de GGD basseerden zich hierbij op uitkomsten van onderzoeksresultaten die in de rest van Nederland gedaan zouden zijn.

Toxicowatch meldt nu dat er helemaal geen recente onderzoeksgegevens zijn waar de RIVM en de GGD op terug kunnen vallen. “Er zijn slechts gegevens van een lokale dioxinevervuiling in Limburg. En dat was in 2001” aldus Abel Arkenbout, toxicoloog van Toxicowatch. De RIVM en GGD, en ingeschakelde onderzoekers van het Rikilt in Wageningen zouden volgens Arkenbout dit al hebben toegegeven.

Toxicowatch vindt dat er zo snel mogelijk onderzoek gedaan moet worden naar de actieve bron. Uit het RIVM-onderzoek blijkt dat de dioxinewaarden toenemen naarmate de locatie dichter bij de Harlinger Industriehaven ligt. Arkenbout: “Zogenaamde “fingerprints” van de onderzochte monsters laten zien dat er waarschijnlijk sprake is van 1 en dezelfde bron.”

dioxine eieren; Harlinger probleem

Toxicowatch: “dioxine-eieren is Harlinger probleem”

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.