Stichting afvalovenNee roept Friese volksvertegenwoordigers op: Laat Omrin stoppen met het verbranden van plastic.

Stichting afvalovenNee heeft een moreel appel gedaan op de Friese gemeenteraden en de Provinciale Staten om Omrin te laten stoppen met het verbranden van plastic en ander recyclebaar materiaal. Aanleiding zijn foto’s die naar buiten zijn gekomen van de afvalbunker van de afvaloven. Daarin is te zien dat plastic, karton, papier en ander recyclebaar afval klaar ligt om verbrand te worden. Wettelijk is vastgelegd dat dit niet mag.

Omrin is een overheidsbedrijf met de Friese gemeenten als aandeelhouder. Daarom richt de stichting zich op de desbetreffende gemeenten. Ook de Provinciale Staten zijn aangeschreven omdat verantwoordelijk Gedeputeerde Staten Poepjes weigert in te grijpen bij Omrin. De stichting wil dat de volksvertegenwoordigers Poepjes tot de orde roept. De stichting is verontwaardigd omdat Omrin de burgers tegenwoordig controleert of zij het afval wel goed scheiden. Terwijl uit de foto’s blijkt dat Omrin zelf een loopje neemt met het scheiden van afval.

Omdat Omrin aan nascheiding van afval doet heeft de afvalverwerker volledig in eigen hand hoe die scheiding verloopt. Omrin heeft zelf aangegeven plastic nodig te hebben voor het bereiken van de vereiste verbrandingstemperatuur.

Klik hieronder voor de brief.

moreel appel SAN

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.