Stichting afvalovenNee nodigt college van GS Fryslan uit om bij hen thuis te vergaderen

Via tweets hebben Commissaris van de Koning Jorritsma en Gedeputeerde Konst laten weten dat zij een collegevergadering hebben gehouden in de afvaloven van Omrin. Jorritsma hield de mededeling nog oppervlakkig en meldde: “Collegevergadering ‘op lokatie’. Ditmaal in Harlingen bij NV Omrin. Aansluitend overleg/bedrijfspresentatie directie.”Maar Gedeputeerde Konst wond geen doekjes over zijn enthousiasme over Omrin: “Vergadering van GS bij #OmrinFriesland. Top of the bill in afvalscheiding en recycling ! #GoedWurk!”

Tweet Hans Konst
De provincie heeft de milieuvergunning voor de afvaloven afgegeven en is tegelijkertijd handhaver van deze vergunning. Op de provincie is veel kritiek vanwege het uitblijven van strenge handhaving en het bagataliseren of het door de ogen zien van overtredingen.

Het besluit van het college om in de afvaloven te gaan vergaderen strooit zout in de wonden van de vele afvaloven-critici. Gillissen van de stichting afvalovenNee: “Het charme-offensief van Omrin loopt weer op volle toeren. Net nu een kritisch besluit is genomen om een jaar lang dioxinen te gaan meten in de schoorsteen van de afvaloven. Dat de gedeputeerden inclusief de Commissaris van de Koning zich voor het PR-karretje van Omrin laten spannen is uitermate ongelukkig. De Noordelijke Rekenkamer heeft notabene een behoorlijk kritisch rapport opgesteld waaruit naar voren kwam dat de provincie en Omrin 2 handen op 1 buik zijn. Nou, dat beeld bevestigen ze wel heel erg door in de afvaloven te gaan vergaderen en zo openlijk enthousiast te gaan twitteren hoe geweldig Omrin is.”

Stichting afvaloven Nee heeft direct echter gereageerd door het college ook uit te nodigen voor een vergadering bij de stichting afvalovenNee. Ook bij de stichting krijgt het college de gelegenheid een eigen vergadering te houden waarna een presentatie wordt gehouden over de gezinssituaties en aanvullend een rondleiding zal worden gegeven door de huizen van beheerders van stichting afvalovenNee. De uitnodiging (zie hieronder) is vandaag richting het college verstuurd.

———————————
Harlingen 6 februari 2015

Geacht college,

De stichting afvaloven Nee nodigt u van harte uit om een vergadering van uw college te combineren met een bezoek aan stichting afvaloven Nee. U kunt in alle rust gebruik maken de vergaderruimte ten behoeve van uw college-overleg. Wij geven u graag, voorafgaande aan uw vergadering een rondleiding door 1 van de huizen van de beheerders van stichting afvalovenNee, waarna een presentatie volgt over de gezinssituatie, hun visie op de maatschappij en kijk op het openbaar bestuur. In een ontspannen en informele sfeer praten zij u graag bij wat de prestaties op school en op het werk zijn, teneinde u een goed beeld te geven over de mens achter stichting afvalvovenNee.

Wij zien uw reactie graag tegemoet. Mocht u gebruik maken van de uitnodiging stellen wij het op prijs dat u via ons secretariaat aangeeft met hoeveel personen u komt, in verband met de catering.

Hoogachtend,
stichting afvaloven Nee

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.