SP Harlingen vraagt wethouder afvaloven-dossier over te dragen aan collega.

SP-Harlingen heeft kritiek geuit op de uitspraak die wethouder de Boer had gedaan in het weekblad Binnenlands Bestuur over het draagvlak van de afvaloven. In het blad voor ambtenaren en bestuurders meldde de wethouder dat hij dacht dat als de afvaloven eenmaal in gebruik is genomen, de mening van de bevolking zal kantelen. “Over twee jaar zal het draagvlak voor de oven veel groter zijn dan nu het geval is,” aldus de Boer.

De SP vindt dat wethouder de Boer de afvaloven-portefeuille beter kan overdragen aan collega wethouder Maria le Roy. “Wij vinden dat het niet past bij de wethouder” aldus de SP-fractie. Volgens de Boer was zijn uitspraak uit zijn verband gerukt en heeft zijn volledige boodschap een andere toon. Maar Pieter Kraaima, fractievoorzitter van de SP, wees de Boer erop dat hij een zelfde uitspraak had gedaan voor Omrop Fryslan.

Ex wethouder Frans Zomers had een soortgelijke gedachte over het draagvlak en zei destijds bij Zembla en andere media dat alleen maar een kleine groep tegenstanders rumoer maakte en er dus wel draagvlak zou zijn. Een gevolg van zijn uitspraken was dat Harlingen massaal in beweging kwam om te laten zien dat er helemaal geen draagvlak is voor de afvaloven. De Boer lijkt nu een zelfde denkfout te maken door te veronderstellen dat het over een aantal jaar wel goed zit met het draagvlak. Frans Zomers is destijds door zijn optreden rondom de afvaloven gesneuveld. Wethouder de Boer zou er goed aan doen alles in het werk te stellen om het coalitie-akkoord uit te voeren, namelijk mogelijkheden aangrijpen om de afvaloven te stoppen. Uitspraken zoals hij nu heeft gedaan laten zien dat hij dit geenszins van plan is.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.