SITA waarschuwt gemeenteraden Dongeradeel en Dantumadeel: Omrin is te duur.

De Friese gemeentes Dantumadeel en Dongeradeel zijn veel te duur uit als zij hun afval laten verwerken door Omrin. Daarnaast is verwerking door Omrin minder milieuvriendelijk. Afvalverwerker SITA raadt raadsleden van deze twee gemeenten daarom aan om niet blindelings met Omrin in zee te gaan. Het zou beter zijn om een aanbesteding uit te schrijven. Verwerking door andere bedrijven dan Omrin kan de gemeenten flink geld besparen.�
Dat staat in een brief die afvalverwerkingsbedrijf SITA deze week verstuurde aan raadsleden in beide gemeentes. SITA rekent hen voor dat Friese gemeentes daadwerkelijk goedkoper uit zijn als afval niet door Omrin verwerkt wordt. Ook laat SITA weten dat de door Omrin’s beweerde milieuvoordelen “uiterst twijfelachtig” zijn.
SITA durft te stellen dat beide gemeentes hun inwoners tekort doen als zij met Omrin in zee zouden gaan. Al eerder wees onder andere de Stichting Afvalovennee op de dure tarieven die Omrin hanteert voor de verwerking van afval in de omstreden en overbodige afvaloven van het bedrijf.

Hieronder vindt u de brief van SITA aan de gemeenteraadsleden.
SITA informatie aan Dongeradeel en Dantumadeel

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.