Schokkend: Herbruikbaar kunststof verdwijnt in de afvaloven

In de promotiefilm die Omrin heeft laten maken over afval, blijkt dat er wel degelijk bruikbaar afval in de afvaloven verdwijnt. Van kunststof tuinmeubelen tot zelfs klikko’s aan toe worden de bunker van de oven ingekieperd. Er waren al eerdere vermoedens dat Omrin ongescheiden afval gewoon naar de afvaloven bracht. Nu is “prachtig” in beeld gebracht dat dit ook daadwerkelijk zo is.

De voice-over van het filmpje vertelt dat het RDF, het niet herbruikbare brandbare afval, omgezet wordt in energie. “Hier bij de REC in Harlingen komen de afvalstoffen, die niet te herbruiken zijn, maar wel verbrand kunnen worden in grote vrachtauto’s aan.”
Kijk echter in het filmpje hieronder bij tellerstand “53” in het filmpje wat er daadwerkelijk in de oven verdwijnt.
Onder andere zijn plastic stoelen, een voetbal en aluminiumachtige spullen te zien.
Bij tellerstand “1.00” is vervolgens duidelijk een klikko in beeld.

Stichting AfvalovenNee is geschokt door deze onthulling. In een eerste reactie laat men weten al vaker geschrokken te zijn dat het omstreden afvalbedrijf bijzonder selectief met de waarheid omgaat. Maar dat zo onomwonden bewezen wordt dat herbruikbaar materiaal in de afvaloven verdwijnt is weer een overschrijding van de leugens die het bedrijf al op haar conto heeft staan.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.