Povere informatie Omrin aan gemeenteraden

Omrin heeft op 14 en 15 maart gemeenteraden vertrouwelijk geïnformeerd over de laatste stand van zaken rondom de afvaloven. Via een presentatie (  160314 presentatie Omrin aan Gemeenteraden kopie  ) zijn de raden op de hoogte gebracht over de zienswijze van Omrin hierover.

Uit de presentatie komt naar voren dat er vrij eenzijdige informatie is verstrekt wat geen recht doet aan de werkelijkheid. De vraag is of de gemeenten dergelijke propaganda nog als zoete koek slikken. Teveel “mooi weer” praatjes blijken achteraf niet te kloppen. Omrin heeft bijvoorbeeld zelf bevestigd dat zij over de virtuele schoorsteen volstrekte onzin vertelde.  Zie hiervoor het item wat de Harlinger Courant publiceerde.

160202 Harlinger Courant - Omrin - wij vertelden volstrekte onzin

In de presentatie naar de gemeenteraden over de dioxine-overschrijding in oktober 2015 legt Omrin de nadruk op een haperende ventilator. Maar die ventilator was in 2012 ook al de oorzaak van ellende. De Leeuwarder Courant deed daarvan destijds verslag. Omdat Omrin toen ook al te laat de storingen rapporteerde legde de provincie (toen ook) een last onder dwangsom op.

120424 Burgers betalen voor afvaloven kopieitem Leeuwarder Courant 24 april 2012

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.