Persbericht Provincie: Omrin krijgt nieuwe milieuvergunning

Via een persbericht heeft de stichting afvaloven Nee vernomen dat de provincie een nieuwe milieuvergunning heeft afgegeven aan Omrin. 
Inmiddels is aan de stichting afvaloven Nee door verschillende media gevraagd naar een eerste reactie. Bijvoorbeeld door Omrop Fryslan die zowel radio- als tv aandacht heeft geschonken en via een kort interview voor het ANP.
Kern van de reactie is dat naar mening van de stichting niemand blij kan zijn met een afvaloven die volledig overbodig is en daardoor per definitie slecht voor het milieu is. Daarnaast valt op dat KEMA door Omrin is gevraagd om te helpen met het op orde krijgen van gegevens. En dat de provincie KEMA heeft gevraagd om te toetsen of die gegevens juist waren. KEMA mag dus het eigen huiswerk nakijken en er ook nog een cijfer voor geven.   

De stichting benadrukt dat er geen koude start mag plaatsvinden, ook niet nu er een milieuvergunning is afgegeven. Omdat de provincie nog altijd niet heeft laten weten of zij gaat handhaven, heeft afvaloven nee vandaag juridische stappen gezet.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.