Omrin waarschuwt nu al voor overlast, weerstand neemt weer toe.

Omrin heeft laten weten dat tijdens het testen van de afvaloven er overlast zal zijn. Het gaat hierbij om geluidsoverlast naar aanleiding van het testen van de ketel en hogedrukleiding, en vrachtauto’s die ruim 400 ton afval zullen gaan aanvoeren. Dit zijn 24 vrachtwagens per dag die heen en weer naar de afvaloven rijden. In totaal dus 48 vrachtwagenbewegingen per dag.  De ketel en de hogedrukleiding worden vanaf 17 januari tot en met 14 februari twee keer op een dag getest.
Omrin meldt dat als de afvaloven volledig in bedrijf is er ook een kans bestaat dat er dergelijke situaties kunnen voorkomen, waarbij grote uitstootpluimen te zien zullen zijn.

Nu het verbranden van afval dichtbij komt wordt de weerstand tegen de afvaloven weer duidelijk merkbaar. De stichting afvaloven Nee krijgt hierover in toenemende mate duidelijke signalen. Indertijd is fel geprotesteerd tegen de komst van de afvaloven met demonstraties en handtekeningenacties. Met de protesten is door de verantwoordelijke politici en bestuurders nauwelijks iets gedaan. Dit heeft bij veel mensen kwaad bloed gezet en het vertrouwen in de politiek verder geschaadt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.