Omrin heeft schuld bij gemeente Skasterlan.

Naar nu blijkt heeft Omrin een schuld bij de gemeente Skasterlan openstaan van meer dan drie ton. Al 2 jaar lang komt Omrin gemaakte afspraken niet na en heeft geen geld overgemaakt, aldus de gemeente.�
Het is tekenend voor de inmiddels omstreden afvalverwerker die handelt naar eigen goeddunken. Zo wordt nog steeds tegen beter weten in het nu al mislukte project rondom de afvaloven door gezet. Regel- en wetgeving worden aan de laars gelapt en zelfs zonder geldende milieuvergunning bouwt men door aan de afvaloven. Omrin heeft in de begroting van 2011 al flink moeten schuiven met schulden om blijkbaar de financier, de Rabobank, tevreden te houden. Uit het afvalforum, gehouden op 6 oktober jl., presenteerde het onderzoeksbureau Ffact de laatste ontwikkelingen in de afvalmarkt. Hieruit bleek dat Omrin in vergelijking met 15 andere afvalverwerkers maar een rendement had van 4,8% terwijl het hoogste percentage 25,1% was. Omrin zat hierbij zo goed als in de rode percentages. Alleen 2 andere afvalverwerkers scoorden slechter.
Analysten denken dat de schuld aan Skasterlan een eerste teken is dat Omrin zich in een penibele financiële situatie zit.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.