Nieuw bewijs: temperatuur afvaloven onder 850 graden.

In de Harlinger Courant van vrijdag 22 augustus wordt pijnlijk duidelijk dat Omrin en de Friese milieudienst, FUMO, zich in alle bochten wringen om de feiten te verdraaien. Meerdere keren is in 1 maand de temperatuur onder de kritische 850 graden geweest.
Vanaf het moment dat Omrin geconfronteerd is met deze overtredingen probeert het omstreden afvalbedrijf zoveel mogelijk ruis te creëren. Wat schokkend hierbij is dat de FUMO, de dienst die toezicht moet houden op de naleving van wet- en regelgeving, Omrin een hand boven het hoofd houdt.

Stichting afvaloven Nee, die onlangs een uitnodiging van gedeputeerde Poepjes heeft afgeslagen om te praten over het luchtkwaliteitsonderzoek in Harlingen, is er meer dan klaar mee.
Sikke Jellema: “Wij dringen al een zeer lange tijd aan op openheid van zaken. Dat wil zeggen; 24 uur per dag, 7 dagen per week realtime gegevens van de verbrandingstemperatuur op de website. Omrin weigert dit keer op keer. Wij weten ondertussen wel waarom; Omrin heeft veel te verbergen wat het daglicht niet kan verdragen.”

Klik hieronder voor het item in de Harlinger Courant:

Temperatuur afvaloven te laag HC

rokende afvaloven zorgt voor stankoverlastAfvaloven Harlingen. foto: Hans Gillissen

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.