Naast virtuele schoorsteen nu ook virtuele milieuaanvraag

GroenLinks heeft naar aanleiding van het bericht dat Omrin een milieuaanvraag heeft ingediend gevraagd waar de milieuvergunning eigenlijk is. De partij die al vaker haar ongenoegen heeft geuit over de REC en het falend toezicht vanuit de provincie, heeft over de milieuaanvraag vragen  gesteld aan Gedeputeerde Staten.
Retze van der Honing (GrienLinks fractievoorzitter): “Ik stel zeer verontrust vast dat  Omrin twee jaar lang 30% (!) meer uitgestoten heeft dan in de vergunning staat. Dit mag niet.”

Omrin moest voor 31 december 2016 een geheel nieuwe vergunning voor de REC aanvragen, inclusief nieuwe verspreidingsberekeningen en luchtkwaliteitsonderzoek. Uit de vragen van GrienLinks blijkt dat niemand een aanvraag heeft gezien. Het heeft er alle schijn van dat naast de virtuele schoorsteen, waarvan Omrin overigens heeft verklaard dat zij hierover onzin kletste, er nu ook een virtuele vergunningaanvraag is. Michiel Schrier, Gedeputeerde Staten, die Omrin ook al eens hielp door een brief aan zichzelf te dicteren, heeft nog niets van zich laten horen.

Ondertussen mag de afvalverbrander van de provincie doordraaien, ook al wordt de huidige vergunning ruimschoots overtreden.

 

 
Michiel Schrier

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.