Marktleider: “Kanttekeningen technisch concept afvaloven Omrin.”

De afvaloven van Omrin is donderdagavond 30 oktober om 18.15 uur wederom uit bedrijf genomen. Volgens Omrin is er een interne lekkage in de ketelwand van de verbrandingsoven ontstaan. De vorige storing was precies een maand geleden van 29 september tot en met zondag 12 oktober. En ook toen had de storing te maken met een lekkage. Na de opstart heeft de oven dus maar 18 dagen afval kunnen verbranden.

Von Roll Inova, de marktleider op het gebied van het bouwen van afvalovens, plaatste in 2007 al technische kanttekeningen bij de constructie van de afvaloven. Tegen de Leeuwarder Courant zei de bouwer: “Men wil de stoom op een temperatuursniveau leveren dat op de grens van het technisch haalbare ligt. Er zal hierdoor een wezenlijk risico ontstaan dat de stoomketels snel gaan roesten.” Mede op basis hiervan besloot de marktleider destijds af te zien van het bouwen van de afvaloven. Omrin deelde in een reactie mee de motivering met een korreltje zout te nemen.

Hieronder het item in de Leeuwarder Courant van 1 februari 2007.

Marktleider- technische kanttekeningen aan afvaloven Afvaloven Omrin avond - GillissenFotografie_edited-1De omstreden afvaloven van Omrin. Foto: Hans Gillissen – www.gillissenfotografie.nl

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.