Illegale by-pass onderdeel bedrijfsvoering afvaloven – Omrin verstrekt wederom misleidende informatie

Omrin heeft wederom op 10 september gebruik gemaakt van de illegale by-pass en rookgassen zonder het doekenfilter in de atmosfeer gebracht. Omrin heeft in eerste instantie met geen woord gerept over het gebruik van de by-pass. De afvalverwerker meldde alleen het positieve nieuws, namelijk dat “het doekenfilter in bedrijf was gebleven ter voorkoming van het vrijkomen van stof uit de rookgassen.”

Pas op 13 september is Omrin met een update gekomen waarbij aangegeven is dat de by-pass wel degelijk is gebruikt. Hoewel Omrin al jaren belooft duidelijke en transparante informatie te verstrekken blijkt ook nu dat Omrin deze belofte aan haar laars lapt. Ondanks dat er al 3 communicatieprotocollen zijn opgesteld tussen de Provincie, de gemeente en Omrin, blijft Omrin dus structureel in gebreke met het verstrekken van de juiste informatie.

Omrin meldt overigens dat de storing het gevolg is van een draadbreuk in een sensor van de ID-fan. Omrin gaf in oktober vorig jaar onder andere deze ID-fan ook de schuld van een grote dioxine-overschrijding. Toen was het een relaitje die het had begeven. Tegenover de Friese gemeenteraden deelde Omrin in maart van dit jaar mee dat in april 2016 de problemen met de aansturing van de ID-fan voorgoed zouden worden opgelost. (Zie hieronder.)

presentatie-omrin-aan-gemeenteraden-friesland-14-15-maart-2016presentatie-omrin-aan-gemeenteraden-14-en-15-maart-2016

Omrin is echter vandaag naar buiten gekomen dat dit pas in april 2017 gaat gebeuren. (zie het screenshot hieronder van de website van Omrin, 13 september 2016)

screenshot-website-omrin-130916

 

 

 

 
Niet alleen burgers worden dus met een kluitje het riet ingestuurd. Ook de Friese aandeelhouders worden structureel verkeerd geïnformeerd.

Er worden steeds meer vraagtekens gezet bij de integriteit van de directie van Omrin. Keer op keer wordt aangetoond dat men de afvaloven niet onder controle heeft, burgers voor de gek gehouden, en bloot worden gesteld aan giftige stoffen.

Ook gaan steeds meer geluiden op om hardere maatregelen te treffen. De Statenfractie van GrienLinks is het zat en wil de afvaloven sluiten. Burgers laten via de sociale media weten het helemaal gehad te hebben met Omrin.

san-vlag

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.