Grote opkomst info-discussie avond afvaloven

Een vol Trebol met bezorgde en boze inwoners hebben 17 februari duidelijk gemaakt dat men het zat is met de afvaloven. Naar aanleiding van presentaties van milieudeskundige Johan Vollenbroek en toxicoloog Abel Arkenbout werden de aanwezigen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom de afvaloven. Onder leiding van onafhankelijk gespreksleider Arjette de Pree kregen de aanwezigen volop de gelegenheid vragen te stellen en hun mening te geven. Burgemeester Sluiter en wethouder Boon kregen kritische vragen en opmerkingen te verduren.

Stichting afvalovenNee, die de avond had georganiseerd, blikt tevreden terug. Gillissen: “het was een avond die in het teken stond van de bevolking. Want bewust of onbewust, inwoners worden buiten het besluitvormend proces gehouden. Terwijl zij wel elke dag, soms 24 uur per dag, geconfronteerd worden met de afvaloven. Je moet niet onderschatten welke psychische gevolgen dat heeft voor mensen. Mensen kijken bijna elke dag hoe de windrichting staat en maken zich heel concreet zorgen over hun gezondheid. Naar mijn mening hebben mensen de avond aangegrepen om hun zegje te doen en  standpunten naar voren te brengen. En daar was het ook om te doen. Het is aan de volksvertegenwoordigers om dat een plek te geven in besluiten.”

Omdat de kosten van de avond nog niet geheel financieel dekkend was, werd aan de aanwezigen aan het eind van de avond gevraagd een donatie te doen. Velen deden dat direct met contant geld. Omdat mensen ook via een overschrijving wilden doneren melden we hier het bankrekeningnummer:

NL60 ABNA 0586 4278 21
Twitterbericht

Twitterbericht 2

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.