Dioxine-meter tijdens 1 en 2 oktober deels uitgestaan? Dioxine-overschrijding wellicht nog hoger? AfvalovenNee dient Wob-verzoek in

Er is in de maand oktober een verhoogde piek in de emissie van dioxinen gemeten. De hoeveelheid overstijgt 16 keer de vergunde jaarvracht. Maar misschien is dit nog veel hoger geweest omdat de dioxinemeter voor een groot deel op 1 en 2 oktober niet heeft aangestaan. Precies op die dagen was er een grote storing. Omrin gebruikt bij storingen vaak een by-pass zodat emissies ongefilterd worden uitgestoten, waaronder dioxinen.

De stichting wil openheid van zaken en heeft via een Wob-verzoek alle stukken, bijlagen, bespreek- en/of discussiedocumenten die bij de begeleidingsgroep luchtkwaliteitsonderzoek Harlingen (BG) op de agenda hebben gestaan opgevraagd. In deze BG zitten onder andere milieudeskundige Vollenbroek van MOB en toxicoloog Arkenbout van Toxicowatch. De stichting is ervan overtuigd dat beide deskundigen analyses hebben gemaakt wat er is gebeurd op 1 en 2 oktober, en wat de mogelijke oorzaak kan zijn geweest van de dioxine-overschrijding. De stichting wil weten wat beide deskundigen vinden van de situatie. Die analyses zijn tot dusver niet gepubliceerd maar wellicht wel van groot belang om te weten hoe het zit met de afvaloven.

Klik hieronder voor het Wob-verzoek en het persbericht

160120-2 WOB verzoek SAN m.b.t. BG stukken

160121 P E R S B E R I C H T SAN WOB verzoek

rokende afvaloven zorgt voor stankoverlastfoto: Hans Gillissen

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.