Bodemas afvaloven in open vrachtwagens vervoerd

Dat Omrin het niet zo nauw neemt met de uitvoering van vergunningen komt nu ook tot uiting in het vervoer van bodemas. Vrachtwagens die de schadelijk stof, afkomstig van de afvaloven, naar schepen transporteren doen dit met open laadbakken. Ooggetuige Ton van Randen uit Harlingen doet daarvan verslag in de Harlinger Courant van vandaag. “Er kwamen enorme stofwolken uit het ruim” aldus van Randen. Omrin geeft het bedrijf die de bodemas vervoert de schuld. “We zullen het bedrijf daar streng op aanspreken.”
Het t.v.-programma Zembla heeft al eens een in een uitzending laten zien hoe Omrin handelt met milieuvergunningen. Zo werd door de dochteronderneming De Jager onbedekt stoffen gestort wat voor veel stofoverlast en gezondheidsklachten in de omgeving zorgde.
Ook omwonenden in Oude Haske weten inmiddels hoe Omrin uitvoering geeft aan vergunningen. Al jarenlang wordt daar strijd gevoerd tegen stankoverlast wat wordt veroorzaakt door opgeslagen afval. Hoewel Omrin daar nog altijd niet binnen de vergunning handelt grijpt de provincie niet in en heeft zelfs aangegeven de grenzen van de vergunning op te willen rekken zodat het probleem op die manier wordt opgelost.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.