AfvalovenNee bij rechter om inzage temperatuurgegevens

Stichting afvalovenNee probeert via de rechter alsnog inzage te krijgen in de temperatuurgegevens van de afvaloven. Al jaren weigert Omrin deze gegevens te verstrekken. (zie deze website over de achterliggende periode hierover)
In een rechtszaak op 13 mei jl. heeft de stichting bij de rechter proberen aan te geven dat er iets niet kopt met deze temperatuurgegevens. Advocaat Sarolea: “Omrin laat grafieken zien waarbij men een temperatuur noemt die er normaal is als alles goed is maar die bijna 150 graden hoger ligt dan wat de experts verklaren. Wij hebben sterke twijfels aan de correctheid van de gegevens die Omrin verstrekt.”

De StAB, het adviesorgaan van de Raad van State, heeft ten behoeve van de temperatuurbewaking geadviseerd infraroodcamera’s te installeren maar Omrin weigert dit advies over te nemen. Ook de FUMO vindt infraroodcamer’s niet nodig. Dit doet denken aan het proces rondom de dioxinemetingen waarbij zowel Omrin als de FUMO dioxinemetingen overbodig vonden omdat er geen dioxine zou worden uitgestoten. Zij concludeerden dit op basis van een 2 jaarlijkse aangekondigde controle. Nu de dioxinemeters geplaatst zijn blijkt dat er wel degelijk dioxine wordt uitgestoten waarbij tijdens storingen de normen zelfs fors worden overschreden.

Bij de kwestie rondom de temperatuurgegevens baseert de FUMO dat alles in orde is op basis van berekende verbrandingstemperaturen, verstrekt door Omrin, maar niet op de gemeten temperaturen.

Klik hieronder voor een verslag van Omrop Fryslan

Verslag Omrop Fryslan Rechtszaak

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.