AfvalovenNee draagt opzienbarende informatie over aan autoriteiten

De stichting afvalovenNee heeft gegevens in handen waaruit blijkt dat mogelijk dioxine uit de schoorsteen van de afvaloven is gekomen. Aan de gemeente Harlingen en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is deze informatie inmiddels overgedragen.

Uit de gegevens van afvalovenNee wordt een duidelijke connectie gevonden tussen periodes van storing en het mogelijk ontsnappen van dioxines uit de afvaloven. De stichtingen heeft de metingen voorgelegd aan de heer Vollenbroek, deskundig op dit gebied. Zijn reactie luidde: “… bij een dergelijke onvolledige verbranding kun je ook dioxines verwachten.”

De NLTO heeft Plant Research International biomonitoringsonderzoek uit laten voeren rondom de afvaloven. Hieruit is gebleken dat, nadat de afvaloven in gebruik is genomen, de concentratie aan dioxinen in de melk van een melkveehouder in Pietersbierum met 32% is gestegen.

Volgens  de milieuvergunning van Omrin hoeft het afvalbedrijf maar 2 keer per jaar dioxineconcentraties in de rook van de oven te meten. Die metingen duren een paar uur en Omrin weet ook van te voren dat deze metingen gedaan zullen worden.
De stichting afvaloven Nee pleit al jaren voor realtime metingen bij de afvaloven van 24 uur per dag, 7 dagen per week, die live gepubliceerd worden op de website.
In augustus 2011 heeft ook de Raad van State zich uitgesproken voor een onderzoek naar mogelijke uitstoot van dioxine omdat niet is gebleken dat er geen dioxinen vrijkomen.

Klik hieronder voor de link naar Omrop Fryslan n.a.v. het nieuws
http://www.omropfryslan.nl/nijs/ek-dioxine-yn-molke-oantroffen

omrin-brand

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.