Afvaloven Omrin start nieuwe serie storingen

Het heeft er alle schijn van dat de REC van Omrin is gestart met een nieuwe serie structurele storingen. Ondanks dat Omrin veel kosten heeft gemaakt om de stoompijpen te vervangen was het 7 februari alweer mis. Wederom een klappijp zorgde ervoor dat Omrin de afvaloven stil moest leggen om de zoveelste reparatie uit te kunnen voeren. Doordat de rookgasreiniging niet meer volledig in bedrijf was zijn grote hoeveelheden ongefilterde giftige stoffen, waaronder dioxinen, uitgestoten. Omrin meldde hierover blij te zijn dat de wind gunstig stond; dat wil zeggen richting de Waddenzee.

PvdA Harlingen was al even geleden de vele storingen goed zat. “Ons vertrouwen in de REC is inmiddels ver te zoeken” aldus de website van de college-partij. “De storing van de REC veroorzaakte veel onrust. Mensen hadden er last van, maar Omrin liet niet van zich horen. Een enkele tweet over een storing en een melding op de website, dat is waar we het mee moesten doen.”
Daarin is nog niets veranderd. Nog steeds meldt Omrin alleen via twitter en website achteraf dat er iets loos is bij de REC. Het verzoek destijds van vele boze inwoners van Harlingen voor een alarm via de mobiele telefoon bijvoorbeeld is nog altijd niet gerealiseerd. Ook de PvdA vraagt zich al sinds 2018 af: “Waarom is er geen SMS-alert uitgegaan met als oproep de ramen en deuren te sluiten?”

Een eerdere storing aan de afvaloven met ongefilterde uitstoot tot gevolg

Het toont des te meer aan dat Omrin niet geïnteresseerd is in het welzijn van burgers. Zolang aandeelhouders tevreden zijn is het voor Omrin goed genoeg.
Ook de media wordt selectief bediend. De Harlinger Courant meldt maandag 10 februari vragen te hebben gesteld aan Omrin over de storing. Echter op de 14 februari was hierop nog steeds geen antwoord, waardoor inwoners van Harlingen het met de eenzijdige en gekleurde informatie van Omrin moeten doen. Ondertussen twittert Omrin vrolijk over de viskiosk in het hartje van Hoogezand die ook klant is geworden van Omrin.

Omrin blij met de viskiosk als nieuwe klant
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.