Afvaloven Nee geen vertrouwen in beterschap G.S. Fryslan

Woensdag 29 januari zal de Statencommissie van de Provinciale Staten van Friesland het rapport van de Noordelijke Rekenkamer bespreken. De Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop de provincie het vergunningstraject voor de afvaloven heeft doorlopen. Het rapport was vernietigend over de handelswijze van de provincie. Belangen zijn niet goed afgewogen, de angst voor claims van Omrin speelde constant mee en zelfs het verstrekken van onjuiste informatie aan de Raad van State waren  opvallende kritiekpunten van de Rekenkamer.

De stichting afvaloven Nee heeft besloten niet aanwezig te zijn bij de bespreking van het rapport op 29 januari. Dit is ingegeven dat de stichting niet het idee heeft dat het ook maar enige zin heeft. Immers, er wordt nog steeds niet gehandhaafd, informatie die de stichting graag wil ontvangen wordt niet toegestuurd, en een nieuwe vergunning voor de uitbreiding van de verbrandingscapaciteit wordt er snel doorheen gedrukt. Als indiener van een zienswijze over de ontwerp vergunning moest de stichting zelfs uit de krant vernemen dat er een besluit was genomen.

De stichting is in het leven geroepen door burgers die zich zorgen maakten en nog steeds maken over een overbodige en discutabele afvaloven. De stichting voert een jarenlange strijd tegen een overheid die vanuit 1 belang dacht en nog steeds denkt, namelijk die van Omrin. Vertrouwen in de politiek is een terugkerend issue in maatschappelijke discussies. De stichting merkt op dat uit het rapport van de rekenkamer  geconcludeerd kan worden waarom het vertrouwen in de politiek zo laag is. Een overheid, in dit geval de provincie Fryslan, die niet oprecht handelt en alleen in het belang van Omrin besluiten neemt, verdient geen vertrouwen.

Klik hieronder voor het rapport van de Rekenkamer

_0a Rapport Rekenkamer dec 2013

SONY DSC

Protestmanifestatie Harlingen 2009
(Foto: http://pierrebo.home.xs4all.nl/afval.html)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.