Afvaloven ligt opnieuw stil na storing – Omrin: “de situatie valt onder gewone bedrijfsvoering”

Wederom heeft Omrin de afvaloven moeten stilleggen. Dit keer vanwege een storing in het condensorgebouw die op het terrein van Frisia staat. Eerder op de dag werd al door veel mensen melding gemaakt van geluidsoverlast. De provincie stelde de klachtenmelders gerust met de mededeling dat het ging om een “handelingsfout.” Omrin deelt op haar website mee dat het gaat om onderhoud. In de Leeuwarder Courant spreekt de woordvoerder van Omrin zelfs over een situatie die onder de gewone bedrijfsvoering valt. Feit blijft dat de afvaloven moest worden stilgelegd om de storing te verhelpen.

Medewerkers van een nabij gelegen bedrijf die vlak bij de hogedrukleiding hun kantoor hebben, maken zich ondertussen behoorlijk ongerust. Zij delen mee dat tijdens het afblazen alles stond te trillen en te beven. “Het was een complete aardbeving. Wij vragen ons af wat er gebeurt als de zaak echt ontploft. Zitten wij hier dan wel veilig?”
Omrin heeft al meerdere keren reparaties moeten uitvoeren aan de hogedrukleiding. Zo waren een aantal staanders verschoven en werden lassen opnieuw uitgevoerd.
De provincie heeft nog altijd de veiligheidsplannen niet volledig goedgekeurd. De gemeente Harlingen heeft hun besluit over de goedkeuring van de veiligheidsplannen al een tijd geleden ingetrokken.

Update: in de Harlinger Courant van vrijdag 1 juli wordt stilgestaan bij de storing van de afvaloven. De omstreden vuilverwerker laat aan de krant weten de emissiegegevens van de storingsdag niet vrij te geven. “Als wij fout waren dan had de provincie zich wel gemeld” aldus de woordvoerder van Omrin. Klik hieronder voor het item in de krant.

Zorgen om stoomleiding Omrin

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.