Afvaloven is landelijk nieuws

Algemeen Dagblad
De landelijke media hebben gereageerd op het bericht van afvaloven Nee dat er proef zou worden gedraaid door Omrin. Het Algemeen Dagblad kwam vrijdag 15 oktober jl. met een halve pagina over de omstreden ontwikkelingen bij de afvaloven. Omrin reageerde dat proefdraaien inderdaad niet mocht maar dat alle onderdelen los van elkaar wel getest werden, waarmee in principe erkend werd dat er wel degelijk werd proefgedraaid. Al eerder had Omrin laten weten de hogedrukleiding al getest te hebben. 
Afvalovennee meldde de afvalverwerker voor geen cent te vertrouwen en blij te zijn dat heel Harlingen in de gaten houdt wat er aan de zeedijk gaande is.

Trouw
Ook Trouw had afgelopen dinsdag 19 oktober flink uitgepakt met een helft van een pagina. Hierin gaf de stichting aan dat Omrin haast heeft en alle regels en wetgeving aan zijn laars lapt. De afvaloven moet en zal april volgend jaar in bedrijf moeten zijn, want anders verliest Omrin 6 miljoen subsidie. Ook in Trouw gaf Omrin toe bezig te zijn om alle installaties koud te testen. Stichting afvaloven Nee meldde moed te houden in de strijd. Gillissen: “We hebben al voor een vertraging van 1 jaar kunnen zorgen. Ook mag er in de nieuwe milieuvergunning geen afval buiten opgeslagen worden en mag er s’nachts geen vuil worden gelost. Maar we zijn pas tevreden als de oven helemaal niet in gebruik wordt genomen.”

Radio1 – Goedemorgen Nederland
Tenslotte had ook KRO’s radio- en actualiteitenprogramma “Goedemorgen Nederland” verslag gedaan over de afvalontwikkelingen in Harlingen. In het radio interview van 20 oktober jl. wees de stichting er nog maar eens op dat PriceWaterhouseCoopers in het NRC-next van 22 juli jl. meldde dat er vanaf 2011 een structurele overcapaciteit zou zijn van zo’n 8 en 22 procent. En dat daarmee elk argument voor de zogenaamde duurzame afvaloven in Harlingen was weggeslagen.

Voor het radiofragment kunt u klikken op onderstaande link. Het gedeelte over de oven start bij 10.04 minuten.     

http://goedemorgennederland.kro.nl/uitzending.aspx?id=263579

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.